08-684 093 43

Flyttips

Vi har satt ihop lite tips för att din flytt ska gå så smidigt som möjligt. Här hittar du information om hur du packar dina saker på bästa sätt.

Begär gratis offert

Please leave this field empty.
FlyttstädÖnskar du flyttstäd
Svar inom 12h

Flyttlådor

Packar du i egna lådor är det viktigt att tänka på att de ska ha handtag och vara väl tillslutna. Vi har flyttlådor att låna ut mot en deposition som håller hög kvalité och är lätta att hantera. När man packar ska man tänka på att lägga tyngre saker i botten och lättare saker ovanpå. En kartong bör aldrig väga mer än 20 kg. Märk upp kartongerna på två sidor (ej ovanpå) så man lätt kan se till vilket rum den ska flyttas.


Böcker

Packa aldrig en kartong full med böcker, det blir för tungt. Fyll istället till hälften och packa sedan resten av utrymmet med något lättare, som tex kuddar och täcken, och dyl.


Glas och porslin

Porslin slår man in i papper och packar på högkant. Fyll ut eventuella håligheter med papper så innehållet ligger stilla. Glas bör packas ett och ett i silkespapper. Om man anlitar en flyttfirma ska man låta dem göra det jobbet, då de har ansvaret för om något går sönder.


Elektriska apparater och sladdar

Alla elektriska apparater ska vara urkopplade. Sladdar rullas ihop och fästs med tejp eller snöre. Fast anslutna elektriska apparater kräver urkoppling av elektriker eller VVS-montör. Tvättmaskiner kräver dessutom transportsäkring av trumman.


Övrigt

Speglar, större tavlor och kristallkronor lämnas hängande på sin plats.

Glödlampor skruvas ur.

Lösa hylldelar staplas och buntas ihop med snöre eller tejp.

Bunta ihop gardinstänger, kvastar, skidor och liknande i lättburna paket.

Alla mattor ska rullas och fästas ihop.

Små tavlor ställs i öppna kartonger, låt stora tavlor hänga kvar på väggen.

Små blommor ställer du ner i öppna kartonger.

Innehållet i byråer och liknande ska vara tömda. Lättare byråer med oömt innehåll behöver inte packas ur utan kan flyttas som de är.

Trygg-hansa

Ansvarsförsäkring via If

Att flytta är alltid jobbigt, oavsett om det är privat eller med ditt företag. Det vi kan garantera dig är att det flyter på så snabbt och smidigt som möjligt. Dessutom har vi en ansvarsförsäkring via If, vilket gör att du som kund kan känna dig extra trygg.

Läs mer på if.se

RUT-avdrag 50%

RUT-avdrag

RUT är en förkortning av Rengöring, Underhåll och Tvätt. RUT-avdrag ger dig möjligheten till skatteavdrag för husarbete. Exempel på tjänster är städning, flytt och trädgårdsarbete. Avdrag ges enbart för arbetskostnad.

Läs mer på Skatteverket.se

Senaste blogginlägg

Vi lastar och transporterar längs E4:an mellan Stockholm & Skåne och vice versa. Vi kör denna tur varannan helg. Kontakta oss gärna för mer information.
Tel: 08-684 093 43.

Presentkort
Vi har presentkort för alla typer av städtjänster
.

Erbjudande flyttstäd
Flytta med oss så får du 10% rabatt på flyttstäd

Copyright © 2021 CaMa Service AB. All rights reserved.